BOVO Verdiepingsmiddag po en vo

wo 30 okt 2019

 

Graag nodigen we u uit voor de jaarlijks ontmoetingsbijeenkomst voor collega's uit het po en vo. Medewerkers van de bestuursbureau's zijn ook welkom op deze middag. Naast een plenair deel zullen er deze middag verdiepende workshops worden aangeboden.

 

Het eerste deel van de middag wordt gevuld door twee plenaire lezingen:

1. De wereld van het po/sbo/so, voor de collega's uit het vo

2. De wereld van het vo, voor de collega's uit het po/sbo/so

 

Na de pauze volgt een workshopronde, waarbij u uit vier workshops kunt kiezen.

 

1. Passende adviezen

In deze workshop gaan we in gesprek met collega's uit zowel het po als het vo over wat een passend advies is voor een leerling. Wat is van belang bij het opstellen van een basisschooladvies en het plaatsen van een leerling in een passende leerweg? Aan de hand van een casus gaan po en vo aan de slag met een basisschooladvies.

 

2. Meer- en hoogbegaafdheid

In de komende vier jaar willen we toewerken naar een soepele overgang po-vo voor hoogbegaafde kinderen. Welke ondersteunings- en onderwijsbehoeften hebben deze leerlingen? Waar lopen kinderen in het po tegenaan? Wat kunnen vo-scholen bieden? Hoe gaat we om met vervroegde uitstroom van leerlingen uit het po.

 

3. OKR als brug naar het vo

Hoe kan het OKR als brug tussen het po en vo fungeren? Hoe lees je als vo-school het OKR?  En hoe schrijf je het als po-school? In deze verdiepingssessie gaan po en vo met elkaar in gesprek over het OKR en hoe je deze kunt gebruiken in de communicatie tussen po en vo.

 

4. Digitaal aanmelden

Vanaf dit schooljaar kunnen alle po-scholen ouders van hun basisschoolverlaters de mogelijkheid bieden hun kind digitaal aan te melden op het vo. Dit betekent dat alle vo-scholen te maken krijgen met digitale aanmeldingen.Tijdens deze workshop krijg je te zien wat digitaal aanmelden voor ouders, de po-school en de vo-school betekent.

 

Alle workshops zijn zowel voor het po als het vo. Meer informatie over de inhoud vindt u in het inschrijfformulier hieronder.

 

programma

13.00 uur Inloop
13.30 - 14.30 uur Plenaire lezingen
14.30 - 14.45 uur Pauze
14.45 - 15.45 uur Workshops
15.45 - 16.30 uur Borrel
16.30 uur Einde

 

datum

woensdag 30 oktober 2019

13.30 - 16.30 uur

 

locatie

COMM - Museum voor Communicatie

Zeestraat 82, Den Haag

 

 

Inschrijven is niet meer mogelijk.